VIDEO Policijski auto udario prosvjednicu na skupu za crnca kojeg su ubili policajci u SAD-u

Screenshot: YouTube
 
DVA tjedna nakon što su policajci u Sacramentu ubili nenaoružanog crnog mladića, njegova obitelj i stanovnici su još uvijek na ulicama i zahtijevaju pravdu.
 
Američki mediji objavili su u nedjelju snimku s najnovijeg prosvjeda zbog smrti 22-godišnjeg Stephona Clarka, kojeg su ubili policajci u dvorištu njegove bake, a zatim izjavili su da su pucali u njega jer su mislili da je njegov mobitel pištolj.
 
>>Policija objavila snimku ubojstva nenaoružanog crnca u Kaliforniji, stanovnici Sacramenta na ulicama
 
Snimka prosvjeda prikazuje kako policijski automobil udara jednu od prosvjednica, a dok se kreće prema njoj ne smanjuje brzinu. Wanda Cleveland (61) odvezena je u bolnicu nakon što je pretrpjela lakše tjelesne ozljede, objavili su mediji.
 
 
"Da sam ja to učinila, bila bih optužena i kažnjena"
 
Policija u Sacramentu najavila je istragu incidenta, a šerifov ured objavio je da su prosvjednici "vikali i udarali po policijskim automobilima" te da je "došlo do sudara dok se policijski automobil sporo kretao". Policijski glasnogovornik požalio se na "ogrebotine i udubine na automobilima koje su uzrokovali vandali u skupu".
 
Cleveland je za lokalne medije izjavila da se policijski automobil nije ni zaustavio nakon što ju je udario: "Da sam ja to učinila, bila bih optužena i kažnjena."
 
Upucan najmanje šest puta u leđa
 
Oko 150 ljudi okupilo se u prosvjedu u subotu navečer sa znakovima na kojima je pisalo "Zaustavite policijski bijes" i "Moć narodu", dok raste bijes zbog ubojstva Stephona Clarka.
 
Clark je bio otac dvoje djece, a 18. ožujka su ga dva policajca upucala najmanje šest puta u leđa, pokazala je obdukcija koju je zahtijevala obitelj. U tijeku je istraga njegovog ubojstva. 

Pročitajte više