VIDEO Jako nevrijeme pogodilo Srbiju, policajci spašavali ljude iz vozila i objekata

Foto: MUP Srbije

SRBIJU je pogodilo snažno nevrijeme koje je ugrozilo sigurnost stanovnika. Zato su pripadnici srpskog MUP-a u utorak tijekom popodnevnih i večernjih sati pomagali Beograđanima i evakuirali ljude. Mnoge od njih morali su spašavati iz automobila na poplavljenim ulicama.

U priopćenju MUP-a navodi se da su pripadnici Sektora za izvanredne situacije na teritorij cijele zemlje išli na 91 intervenciju. Od toga su išli gasiti 20 požara, od kojih je većina bila uzrokovana udarom munje u Beogradu, Kraljevu i Sjenici.

 

"Svi su požari ugašeni, ozlijeđenih nema. Vatrogasci su iz poplavljenih objekata i vozila spasili 10 osoba", navodi se, prenosi Nova.rs.

Neki dijelovi Beograda bili posebno ugroženi

Oko 230 vatrogasaca spasioca bilo je angažirano u svim intervencijama, a u pogonu je bilo i 100 vozila te 33 pumpe za vodu. Pripadnici Sektora za izvanredne situacije ispumpavali su vodu iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjci.

Preko 160 policajaca iz različitih jedinica bilo je angažirano na saniranju posljedica snažnog nevremena koje je pogodilo Beograd, prenosi N1.

"Iz ugroženih dijelova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik, evakuirano je više od 30 osoba", piše u priopćenju MUP-a Srbije. Policajci su u svim dijelovima Beograda pomagali sugrađanima koji su zbog vodene bujice ostali zatočeni u automobilima i autobusima.

Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, a oko 50 automobila je izvučeno iz vode. Vatrogasci su imali ukupno 78 intervencija u Beogradu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više