VIDEO Presica u Klinici Fran Mihaljević: Pet osoba u izolaciji, čekamo rezultate

Foto: Robert Anic/PIXSELL

POTVRĐEN je prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.  

"Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' u Zagrebu", potvrdio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Nacionalnog stožera civilne zaštite u zgradi vlade.  

Kazao je da je hospitalizirani muškarac izoliran i da je u dobrom stanju.

U Klinici Dr. Fran Mihaljević u 16 sati su sazvali konferenciju za novinare.

>> Presica u Klinici Fran Mihaljević:

Ravnateljica klinike kazala je kako u Hrvatskoj nema niti jedan novi potvrđeni slučaj zaraze. "Što se tiče naše bolnice, to je dinamičan proces, pravimo dodatno mjesta za svaki slučaj", kazala je. 

Što se tiče hospitaliziranog mladića, kaže kako nema nikakvih novih informacija. "Izolacija znači da čovjek unutra ima mogućnost da bude izoliran sam, da ima svoj sanitarni čvor, dobiva liječenje i hranu, jedino mu je zabranjen izlazak van, kao i posjete", kazala je.

"U izolaciji trenutno imamo pet osoba. Za one koji su u izolaciji nalazi su u tijeku", kazala je. Dodala je da je u izolaciji dosad devet osoba u Rijeci te oni koji su u klinici u Zagrebu.

"Za sada imamo jedan slučaj, nema potrebe za panikom, čak i kad bi ih bilo više", kazala je dr. Alemka Markotić.

Ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženim pacijentom su također pod kontrolom, ali nisu u bolnici. "Svatko tko je bio u kontaktu s bolesnikom, kontaktirat će ga liječnička ekipa", kazala je.

Dr. Markotić je kazala da se zaraženi Zagrepčanin jučer javio u bolnicu.

Bio u Milanu

Zaraženi Zagrepčanin radi u jednoj tehnološkoj firmi, a kako smo doznali, u petak je bio na poslu. U Milanu je bio na nogometnoj utakmici Lige prvaka između Atalante i Valencije. Tamo se zaputio 19. veljače s djevojkom.

Prema informacijama koje imamo, zaraženi je u Milanu bio s djevojkom, koja još nije testirana.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više