VIDEO Pogledajte kako prometni redari ignoriraju svoj auto i urlaju na građane, a drugima ekspresno pišu kazne

Video: Dario Dalmacija/Index

ZAGREBAČKI prometni redari dozvoljavaju si ono za što drugim građanima ekspresno pišu kazne.

Pa i parkiranje na nogostupu tik do pješačkog prelaza s rampom za invalidska kolica. Indexov čitatelj snimio je službeni automobil Prometnog redarstva tako parkiran pred samim sjedištem redarstva u Jagićevoj ulici. Pokušao je i prijaviti nepropisno parkiran automobil, ali redari su ga jednostavno ignorirali.

Čekao dulje od sata nakon prijave, uzalud

Dulje od sat vremena naš je čitatelj, na čiju smo molbu izmijenili njegov glas da bismo mu zaštitili identitet, čekao da prometni redari odrade svoj posao, pozovu pauka ili napišu kaznu vlastitom nepropisno parkiranom automobilu. Uzalud. Redari su mrtvo-hladno prolazili pokraj auta, jednog je i pokušao zaustaviti i natjerati ga da napiše kaznu. Uzalud.

U jednom trenutku iz Prometnog redarstva izašao je šef redara Robert Ljutić, nekadašnji tjelohranitelj Milana Bandića, te pokušao uvjeriti našeg čitatelj da auto nije nepropisno parkiran. Ni to mu nije bilo dovoljno pa je našeg čitatelja počeo ispitivati tko je i stanuje li u blizini. Bezobrazno je i agresivno pozivao našeg čitatelja da dođe u sjedište Prometnog redarstva.

Ljutić: Je li te prpa?

“Kaj se bojite, pa vi ste građanin? Je li te prpa?”, vikao je Ljutić preko ulice na našeg čitatelja koji nije odustajao pa je na koncu pozvao policiju. Tek tada su prometni redari dobili kaznu za nepropisno parkiranje.

Nekoliko dana kasnije i mi smo parkirali na istom mjestu za koje je Ljutić tvrdio da je na njemu dozvoljeno parkiranje. Naša Corsa bila je poprilično starije od one kojom se koriste Prometni redari, a i nema službenu naljepnicu. Prijavili smo sami sebe, baš kao što je naš čitatelj prijavio redarski automobil.

Kažnjeni smo već nakon 23 minute

Već deset minuta kasnije pojavio se prvi komunalni redar i zagledao se u naš automobil, a drugi ga je ignorirao. U nekoliko navrata obilazio je automobil i na koncu ispisao kaznu od 300 kuna. Za to mu je od prijave trebalo samo 23 minute. Svojim kolegama koji očito imaju veća prava od ostalih građana, nikada nisu napisali kaznu.

> USKOK optužio Bandićevog bivšeg tjelohranitelja zbog krađe gradskog novca

Pročitajte više