VIDEO Proukrajinski Rusi objavili snimku: Zauzeli smo selo u Belgorodu

Screenshot: Telegram

GRUPA proukrajinskih pobunjenika poznata kao Ruski dobrovoljački korpus (RDK) objavila je videosnimke u kojima tvrdi da kontrolira Novu Tavolžanku u ruskoj regiji Belgorod.

Granično područje je posljednjih tjedana izloženo brojnim napadima, pri čemu Rusija okrivljuje Ukrajinu, Kijev poriče da stoji iza njih, a dvije proukrajinske militantne skupine, od kojih je jedna RDK, preuzimaju odgovornost.

U videu koji je objavio RDK prikazana su najmanje četiri borca na rezidencijalnoj cesti u blizini južnih predgrađa Nove Tavolžanke, oko kilometar od granice s ukrajinskim Harkivom.

Dva borca gledaju u kameru: jedan drži plavu zastavu RDK, dok drugi kaže da je grupa jedina preostala snaga u gradu.

"Budući da guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov ne može kontrolirati svoj teritorij, razgovarat ćemo s njegovim čelnicima koji su u Moskvi", rekli su.

U drugom videu vojnik je snimljen kako se kreće napuštenom ulicom.

Sky News nije mogao neovisno provjeriti autentičnost ovih snimki.

Ovo dolazi samo dan nakon što se Denis Nikitin, zapovjednik Ruskog dobrovoljačkog korpusa, pojavio u zajedničkoj videoizjavi RDK i druge militantne skupine, Legije slobodne Rusije.

Dvije su skupine ponudile susret s Gladkovim radi razgovora i potencijalne predaje dvojice zarobljenih ruskih vojnika, no on je odbio njihovu ponudu.

Pročitajte više