VIDEO Pucnjava i eksplozije satima odjekuju ruskim gradom. Teške borbe s militantima

Screenshot: X

Protuteroristička operacija započela je u gradu u Ingušetiji, ruskoj republici na sjevernom Kavkazu, objavio je regionalni krizni centar u priopćenju, prenosi ruska državna novinska agencija Tass. 

"Odlučeno je da se protuteroristička operacija izvede u gradu Karabulak u Republici Ingušetiji od 19.30 po lokalnom vremenu", navodi se u priopćenju. Dodaje se kako se u zoni operacije nalaze ukupno četiri ulice. 

Regionalne operativne službe su za TASS priopćile kako se u zoni protuterorističke operacije koriste granate. "Povremeno se nastavljaju pucnjava i eksplozije granata. Protuteroristička operacija se nastavlja", rekao im je sugovornik. 

"Militanti su se odbili predati"

Izvori iz policije potvrdili su za RIA Novosti kako su u tijeku borbe s militantima. "U Karabulaku je u tijeku sukob. Militanti smješteni u stambenoj zgradi odbili su ponudu da se predaju i otvorili vatru na službenike za provođenje zakona", ispričao je izvor. 

RIA Novosti pišu kako su specijalne snage FSB-a tijekom operativno-potražnih aktivnosti u jednoj od stambenih zgrada otkrili "skupinu bandita koja je namjeravala počiniti terorističke zločine visokog profila". Pojavile su se neprovjerene informacije kako je riječ o pripadnicima ISIL-a.

Situaciju je prokomentirao i regionalni šef ruske Federalne sigurnosne službe (FSB) Maksim Ševljakov. "Apeliramo na građane da ostanu smireni, kako bi se izbjegao kaos, te da poštuju postupanje vlasti", glasi njegova poruka. Na snimkama s društvenih mreža čuju se pucnjava i eksplozije.

Operativne službe su navele kako se sukob odvija u Oskanovoj ulici u zoni stambenih zgrada. "Snage sigurnosti gađaju stan u jednoj od zgrada u ovoj ulici, koji se nalazi na trećem katu", navedeno je. 

 

Pročitajte više