VIDEO Puklo između Vučića i Dačića? Vučić nije bio sretan kad su mu ga spomenuli

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

IVICA DAČIĆ ostvario je na srpskim parlamentarnim izborima s oko 12 posto glasova bolji rezultat od svih očekivanja, no Dačić ne samo da vjerojatno neće biti premijer, nego možda neće ni sudjelovati u vlasti.

Dao je to naslutiti šef Srpske napredne stranke i predsjednik Aleksandar Vučić večerašnjim izjavama u pobjedničkom govoru.  

 

Vučića iziritiralo pitanje o Dačiću kao premijeru

Na pitanje jedne srpske novinarke da "svi pričaju da je Ivica Dačić novi srpski premijer" Vučić je prvo odgovorio s: "Molim?" i time izazvao smijeh svojih stranačkih poklonika.

Kada mu je ponovljeno pitanje, Vučić je, prilično iziritirano rekao: "Dobro, ako svi pričaju..."

No potom je još jasnije pokazao koliko mu se ne sviđa ideja da Dačić bude premijer u novoj vladi Srbije. 

"Pogledajte o čemu mi, ljudi, govorimo. Pričamo u listi koja je dobila četiri puta više glasova od nekoga. Dakle ne četiri posto, ne 14... Ja sam, ljudi, na predsjedničkim izborima od ukupnog tijela dobio 43 posto glasova više. Da ne pričam o parlamentarnim izborima, da imamo više od 30 posto više od drugoplasiranog. Vi razumijete o kakvim mi brojevima govorimo, o kakvoj razlici?", rekao je Vučić i onda pozvao stranačke kolegice da otvore šampanjac dodavši da "više ne može odgovarati na pitanja". 

Dačić bi mogao ostati i bez pozicije u vlasti

Vučić je i ranije tijekom pobjedničkom govoru naslutio da mu baš i nije drago zbog Dačićevog rezultata. Rekao je da su zbog svađa njegove liste i liste opozicijskog lidera Dragana Đilasa "ostali to iskoristili i dobili lagodne poene". 

Još je jasniji bio kada je rekao da mu je, ako bude morao u koaliciju, najbliži partner Savez vojvođanskih Mađara, što bi značilo da bi Dačić vrlo lako mogao ostati i bez vlasti, a ne samo premijerske pozicije. 

"Imat ćemo veoma stabilnu i veoma čvrstu vladu. Hoćemo li biti sami, znat ćemo za pola sata, sat. Sa Savezom vojvođanskih Mađara imamo najbliže odnose", rekao je aktualni i budući predsjednik Srbije Vučić.

Inače, Dačića su večeras pitali o Vučićevom obraćanju. 

"Gledao sam konferenciju predsjednika Vučića. Vjerujem da smo zajedno pobijedili u Beogradu. Nadam se da ćemo surađivati, ali na Vučiću je da odluči“, rekao je Dačić na pitanje novinarke.

Pročitajte više