VIDEO Putinov propagandist: Berlin, Dresden, Prag, Ljubljana - sve će to biti naše

Screenshot: Twitter

GOST na ruskoj državnoj televiziji sugerirao je da bi Rusija, nakon Ukrajine, mogla krenuti i na druge europske zemlje. Analitičar i stručnjak za Kinu Nikolaj Vavilov navedeno upozorenje izrekao je tijekom gostovanja u emisiji "60 minuta Olge Skabejeve", prenosi Newsweek

Vavilov je izjavio da je Rusija u prošlosti bila prisutna diljem Europe, ponajviše u Francuskoj i Njemačkoj, te da će se u budućnosti to ponoviti. Isječak iz njegovog televizijskog nastupa počeo se širiti društvenim mrežama, a podijelio ih je i savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko. 

"Rusija je ogromna sila"

"Sve ćemo više dobivati ulogu koju je imalo Rusko Carstvo. Nisam se šalio u prošloj emisiji da će Berlin, Dresden, Prag, Ljubljana - sve biti naše. Zašto? Jer je tako bilo. Vidite, kad smo ušli u Pariz 1815. te u Berlin 1945. i krajem 18. stoljeća - to nije slučajno", poručio je. 

"Rusija je najveća država u Europi, ogromna sila", naglasio je. Voditeljica ga je zatim upitala zašto je Rusija svaki put napuštala ove zemlje i zašto su toliko "neodgovorni" prema svojim pobjedama. Inače, unatoč Vavilovljevim tvrdnjama o snazi Rusije, brojni analitičari su kritizirali djelovanje ruske vojske. 

Pročitajte više