Video: Radnik poginuo, devet ozlijeđenih u urušavanju pozornice za Madonnin koncert

POSTAVLJANJE pozornice za Madonnin koncert u Marseilleu pretvorilo se u tragediju kad se pozornica urušila prilikom čega je jedan radnik poginuo, a devet ih je ozlijeđeno.

Madonna je trebala nastupiti na Velodromeu, stadionu Olympique Marseillea, na koji je postavljena pozornica čiji je krov jednostavno popustio pod vlastitom težinom. Na krovu pozornice u tom trenutku stajalo je troje radnika od kojih je jedan poginuo. Ostala dva radnika koji su bili na krovu u trenutku nesreće hospitalizirani su s teškim ozljedama. Liječnici se bole za njihove živote.

Dvojica radnika koja su završila u bolnici s teškim ozljedama državljani su SAD-a i Velike Britanije, dok je smrtno stradali radnik imao francusko državljanstvo. Njihovi identiteti još nisu poznati. U nesreći su četiri osobe zadobile teške ozljede koje nisu opasne po život, dok su tri radnika prošla samo s lakšim ozljedama. Svi su prevezeni u lokalnu bolnicu gdje im je ukazana pomoć.

"Krov se nije urušio odjednom pa su brojni ljudi imali priliku pobjeći", objasnio je novinarima gradski savjetnik Maurice di Nocera, ali na pitanje zna li se uzrok nesreće odgovorio je negativno. "Policijski očevid i dalje je u tijeku, više informacija trebalo bi uskoro biti poznato", kaže Di Nocera.

Koncert u Marseilleu je Madonna trebala odraditi u nedjelju, ali zbog ove tragedije je njen nastup otkazan s obzirom da pozornicu ionako više ne bi bilo moguće sastaviti na vrijeme.

Pročitajte više