VIDEO Roditelji odgojitelji pred Skupštinom pjevali Škorinu Sude mi i Oče naš

Foto: Index

RODITELJE ODGOJITELJE, koji su pred Skupštinom plesali, pjevali, zviždali i molili se, došli su podržati saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, Miroslav Škoro te oporbeni gradski zastupnici Domovinskog pokreta, Mosta, HDZ-a, HSLS-a i stanke BM 365 - Stranke rada i solidarnosti.

Podsjetimo, na šestoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine raspravlja se o proračunu za nadolazeću godinu, koji bi trebao biti za 1.1 milijardu kuna veći od trenutnog. Najveće uštede planirane su na gradskim plaćama, prodavanju gradske imovine, ali i modifikacijom mjere roditelj odgojitelj. Oni su se okupili pred Skupštinom oko 8:30, ispred su pjevali, plesali i molili se. Pjevali su, između ostalog, Škorinu Sude mi, a otpjevali su i Oče naš.

"Tomica, izađi, Danči, dođi...", zvali su ih. Oboružani zviždaljkama, transparentima, pjesmama prosvjedovali su protiv redefiniranja mjere. 

"Spavaš li mirno Tomica"

Istaknuli su velike transparente na kojima je pisalo "Spavaš li mirno Tomica" i "Odlučili smo poštovati stečena prava", a među transparentima bio je i onaj s natpisom "Gradonačelniče rekli ste da ćete biti 'gradonačelnik svih građana" zar ne? Laž". 

Gradskim zastupnicima dijelili su letke na kojima je pisalo "Djeca su budućnost!  Sretan Božić želi vam 5793 roditelja odgojitelja i 20.000 njihove djece!"

Škoro: Mjeru je trebalo unaprijediti

Sve je komentirao i nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Miroslav Škoro.

 

"Podsjetit ću vas da je sučeljavanje bilo 22. ili 23. svibnja, kada sam mu direktno rekao da se bojim da će on ukinuti mjeru roditelj odgojitelj. On je na to meni rekao da ja obmanjujem i lažem javnost. Što se dogodilo u međuvremenu, vidjeli ste i sami. Ukinuo je tu mjeru. Ovo je najbolji dokaz da su ljudi nezadovoljni ukidanjem te mjere. Mislim da je nije trebao ukinuti, već unaprijediti", rekao je Škoro.

Vidović Krišto: Sramota

"Hrvatska je doživjela demografski slom. Ukidaju se stečena prava i dokazano dobre demografske mjere. Nama se cijela Europa smije, udaraju na našu djecu. To je sramota", rekla je Karolina Vidović Krišto.

Pročitajte više