VIDEO RTS izvještavao o prosvjedima u Beogradu pa im naglo nestalo signala

Foto: Amir Hamzagic/ATA Images/PIXSELL

BAŠ KAO i početkom tjedna, kada je održan prvi prosvjed, provučićevski mediji su ili ignorirali jučerašnji prosvjed ili objavljivali vijesti o navodnim obračunima i ljutnji građana Beograda. Većina njih je pisala da su građani ljuti na prosvjednike. Neki od medija su čak tvrdili da migranti prosvjeduju. Informer je prosvjednika nazvao lešinarima i ološem. 

Radiotelevizija Srbije (RTS) nije ignorirala prosvjede poput nekih drugih medija, ali su njihovu namjeru da svoje gledatelje informiraju o tome što se događa na prosvjedu "Srbija protiv nasilja" prekinuli iznenadni tehnički problemi, prenosi Nova.rs. 

"Imamo tehničkih problema"

Snimka objavljena na Twitteru prikazuje uključenje reportera RTS-a, dok u pozadini stoji velik broj prosvjednika koji su u tom trenutku blokirali beogradsku Gazelu. Međutim, tada iznenada dolazi do problema sa signalom i voditeljica Dnevnika najavljuje da će reportera kasnije uključiti u program. "Imamo tehničkih problema", opravdala se voditeljica. 

Inače, na prosvjedu su bili deseci tisuća prosvjednika, a rijetki mediji koji su izvještavali o prosvjedu, poput Nove.rs, Danas.rs i N1 Beograd, pisali su kako se radilo o najvećem prosvjedu u posljednjih 10 godina u Srbiji. U ponedjeljak je bila procjena da je na tadašnjem prosvjedu bilo oko 50 tisuća ljudi, ali jučer ih je bilo još više. 

Skup je organizirala proeuropska oporba koju predsjednik Aleksandar Vučić optužuje da "lešinari" nad ljudskom tragedijom. Prosvjed je protekao mirno i na ulicama nije uočena pojačana prisutnost policije. Iz MUP-a su rekli da je blokada mosta kazneno djelo te da će poduzeti određene mjere, no tijekom prosvjeda nisu ih poduzimali.
 

Pročitajte više