VIDEO Rusi: Uhitili smo čovjeka koji je brutalno ubio našeg zapovjednika

Screenshot: Twitter

RUSKE vlasti su objavile kako je uhićen osumnjičenik za ubojstvo bivšeg zapovjednika podmornice Stanislava Ržickog (42), koji je jučer ubijen u gradu Krasnodaru na jugu Rusije. Državni istražni odbor Rusije priopćio je da je uhićen muškarac u ranim 60-ima, kod kojeg su pronađeni pištolj i prigušivač. 

Odbor je na internetu objavio video na kojem se vidi kako osiguranje ulazi u kuću i privodi čovjeka koji je na sebi imao samo bokserice. Ukrajinska obavještajna agencija objavila je pojedinosti o ubojstvu Ržickog na internetu, ali nije preuzela odgovornost ni objasnila kako je došla do detalja. 

Bio je zamjenik šefa odjela za mobilizaciju

Ržicki je ubijen dok je trčao, a njegovu smrt prva je potvrdila ruska državna novinska agencija TASS. U trenutku ubojstva, obnašao je dužnost zamjenika šefa odjela za mobilizaciju. 

"Stanislav Ržicki, bivši zapovjednik podmornice Krasnodar Crnomorske flote Ruske mornarice, ubijen je u Krasnodaru, Rusija. Dana 10. srpnja trčao je u Krasnodarskom parku kulture i rekreacije nazvanom po 30. obljetnici pobjede. Oko šest ujutro na njega je ispaljeno sedam hitaca iz pištolja tipa Makarov. Kao rezultat prostrijelnih rana, Ržicki je umro na mjestu", priopćili su jučer ukrajinski obavještajci.

Atentat uz pomoć aplikacije?

Aplikacija za vježbanje Strava, na kojoj trkači bilježe svoje vježbe i natječu se online protiv drugih korisnika, ima profil pod imenom Stanislav Ržicki. Ispada da je Ržicki, koji je ubijen u Krasnodaru, imao profil na Stravi, gdje je objavljivao svoje trčanje i biciklističke vožnje. 

Fotografije objavljene na računu prikazuju čovjeka koji vrlo sliči ruskom zapovjedniku, a posljednja aktivnost koju je objavio bila je bicikliranje po brdima izvan Krasnodara 9. srpnja, grada u kojem je ubijen. Posljednje trčanje koje je račun objavio pokazuje da je trčao blizu sportskog kompleksa Olimp, točne lokacije pucnjave.

Pročitajte više