VIDEO Rusija: Isporuka aviona F-16 Ukrajini je ogroman rizik. Biden: I jest. Za Ruse

Screenshot: Twitter

AMERIČKI predsjednik Joe Biden danas je na konferenciji za medije nakon summita G7 u japanskoj Hirošimi komentirao rusku reakciju na činjenicu da će zapadne zemlje Ukrajini ipak isporučiti borbene avione F-16.

Podsjetimo, Ukrajina već mjesecima moli zapadne zemlje za borbene avione F-16 i obuku pilota, a iako su SAD i ostali zapadni saveznici dugo to odbijali, u konačnici su se ipak predomislili. Tako je ovog vikenda sa summita najmoćnijih ekonomija svijeta održanog u Hirošimi, na koji je došao i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, odaslana poruka da će Zapad ipak obučavati ukrajinske pilote i isporučiti borbene avione F-16 toj napadnutoj zemlji.

Rusija reagirala tezom o "kolosalnim rizicima" 

Na takvu odluku stigla je i reakcija Rusije, koja je poručila da će se zapadne zemlje "izložiti kolosalnim rizicima" budu li Ukrajinu opskrbile borbenim mlaznim zrakoplovima F-16.

>> Stigla prva reakcija Rusije o avionima F-16 za Ukrajinu

Danas je nakon summita G7 u Hirošimi jedna novinarka zamolila američkog predsjednika Joea Bidena da komentira tvrdnju Moskve da će slanje aviona F-16 Ukrajini biti "kolosalan rizik".

"I hoće. Za njih", odgovorio je američki predsjednik.

Pogledajte snimku!

Pročitajte više