VIDEO Ruski političar: Ukrajinci, smijenite Zelenskog. Ili se smrzavajte i trunite

Foto: Twitter

DRUŠTVENIM mrežama se proširila snimka s ruske državne televizije koja prikazuje ruskog zastupnika koji poziva ukrajinske da svrgnu predsjednika Volodimira Zelenskog.

U snimci koju je podijelio američki novinar panel od nekoliko proruskih ličnosti raspravljao je o ratu u Ukrajini i trenutnoj strategiji napada Moskve.

Voditelj Roman Babajan rekao je da je ruska vojska sada "počela napadati plinsku infrastrukturu" diljem Ukrajine, a ruski političar Boris Černišov rekao je da su napadi jednostavno "odmazda". "To je izraz naše mržnje, naše svete mržnje", dodao je.

Govoreći o Ukrajincima, rekao je: "Oni će ostati bez plina, bez svjetla i bez ičega drugog. Smrznut će se i istrunuti." Černišov je potom pozvao stanovnike Ukrajine da izađu na ulice i "stanu na kraj nacističkom režimu Zelenskog".

Na njegove komentare nadovezao se bivši ukrajinski političar Vladimir Olejnik, koji je opisao ukrajinski narod kao "potlačen" i rekao da je Zelenski "terorist". "Zelenski ispunjava sve kriterije terorista", rekao je. "Sjećate se da su ga uspoređivali s Al-Qaidom, bin Ladenom - njegova sudbina je ista", dodao je.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dimtro Kuleba retvitao je isječak rekavši da pokazuje da je "poticanje na genocid ruske državne televizije u punom jeku" i pozvao na zabranu "propagande".

Pročitajte više