VIDEO Širi se snimka. "Ruski bacač raketa zakazao, ovo je ostalo od njega"

Foto: X

Snimka raketnog bacača koji je uništen nakon što je navodno zakazao postala je viralna na društvenim mrežama. Sovjetski BM-21 Grad je višecijevni raketni sustav (MLRS) koji je montiran na kamion, a ovaj koji je prikazan u videu deformiran je gotovo do neprepoznatljivosti nakon što je zakazao. Nije jasno gdje je točno i kada snimka nastala.

Najnoviju snimku, koju je u nedjelju na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru, podijelio korisnik koji kaže da radi kao analitičar za američku istraživačku organizaciju Center for Naval Analyses (CNA), već su podijelile stotine ljudi i pregledana je 190.000 puta.

Korisnik je uz snimku na kanalu OSINTtechnical napisao: "Ruski vojnik snima razbijene ostatke ruskog Bm-21 Grad MRL-a nakon katastrofalne detonacije."

Na snimci se čuje čovjek iza kamere koji govori ruski i smije se. "Sve je trulo, događa se. Po ovakvom vremenu sve brzo trune. Nadam se da je posada bila unutra", govori na snimci. Nije jasno je li čovjek sa snimke ruski saboter, prebjeg ili Ukrajinac koji govori ruski, piše Newsweek.

Pročitajte više