VIDEO Školski sindikati: U petak otkrivamo daljnje akcije, bit će nas 10 puta više

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Sindikat Preporod održali su press-konferenciju na kojoj su, kako su rekli, odgovorili na laži ministara Piletića i Fuchsa te otkrili koje će biti njihove daljnje aktivnosti.

Ranije su govorili kako je moguć i štrajk te se postavilo pitanje hoće li ga danas najaviti. Nisu ga najavili, ali su najavili nove akcije kojima će vršiti pritisak na vladu.

Na presici su govorili Željko Stipić iz Sindikata Preporod te Matija Kroflin iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Live stream mogli ste pratiti na Indexu

"Naša akcija će se nastaviti. Mi nećemo stati. Ono što mogu danas najaviti, organizacijski format će se proširiti. To je sad sigurno. Naše kolegice iz druga dva sindikata u obrazovanju, mi smo ih pozvali, ali nema još odgovora. Format će definitivno biti širi, a s kim, otkrit ćemo u petak, kada ćemo najaviti tko kada i što, vrlo precizno slijedi. U toj akciji će nas biti, po našoj prvoj procjeni, barem 10 puta više nego što nas je bilo na Markovom trgu", najavio je Stipić.

Novinari ga traže da malo detaljnije otkrije daljnje akcije:

"Sve što mi radimo je u funkciji pritiska. Mi moramo raditi pritisak. Na koji način konkretno, nismo mi ni bili u prilici, ne bi bilo do kraja korektno da to danas najavimo. Oni su potvrdili sigurno sudjelovanje i trebamo sam format dodatno s njima usuglasiti, više od ovoga ne možemo reći."

"Nove akcije slijede istog trenutka kada to bude najavljeno. Dakle, u petak je presica i odmah nakon petka kreće akcija", rekao je Stipić, ne želeći otkriti konkretno o kakvim se akcijama radi.

Pročitajte više