Video - Slučaj Saše Radovića stigao do Europskog parlamenta: To je političko uhićenje!

O SLUČAJU Saše Radovića, koji je prije dva dana uhićen zbog navodne iznude generala Ivana Čermaka, danas se raspravljalo i u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Britanski konzervativac Daniel Hannan izašao je za govornicu i kazao da se radi o "političkom uhićenju povezanom s kriminalom", i da bi slučaj trebalo staviti pod promatranje Unije.

"Saša Radović je uhićen kad je objavio kandidaturu na izborima. Iako ne znam točne okolnosti, ovo se čini jako sumnjivo. I to šalje signal svima koji stoje kao izazov interesnoj skupini u Zagrebu", kazao je Hannan.

Kad je nedavno posjetio Zagreb, nastavio je, bio je ožalošćen "vidjevši koliko hrabrih i domoljubnih ljudi iz ove prekrasne zemlje mu je prišlo i reklo da EU vidi kao lijek protiv domaće korupcije.

"Bilo je srceparajuće reći im da će njihovi prevaranti ulaskom u EU zapravo naći cijeli niz novih operacija na europskoj razini, s daleko većim svotama na raspolaganju".

Radović, iako je i dalje u pritvoru, nije povučen s izborne liste marginalne stranke Hrvatska 21. stoljeća. Njena predsjednica Nataša Srdoč ima dobro razvijene kontakte s dijelom političkog establishmenta u EU i SAD-u, pa je vjerojatno tim posredstvom "slučaj Radović" danas stigao u Europski parlament.

Pročitajte više