VIDEO Španjolski aktivisti išarali superjahtu na Ibizi: "Vi konzumirate, drugi pate"

Screenshot: Twitter/Futuro Vegetal

Španjolski aktivisti za zaštitu okoliša išarali su jučer superjahtu na Ibizi. Pripadnici grupe Futuro Vegetal objavili su video na kojem se vidi kako stoje ispred superjahte Kaos i drže transparent na kojem piše: "Vi konzumirate, drugi pate." Prije toga su brod poprskali crvenom i crnom bojom. 

 

"Najbogatiji 1% svjetske populacije zagađuje više od najsiromašnijih 50%. Osuđuju nas na budućnost punu boli, bijede i pustoši. Uništavaju naš planet kako bi imali životni standard koji nadilazi granice razuma", poručili su, a prenosi CNN. 

"Avioni i jahte, zabava je gotova" 

 Jahta navodno pripada Nancy Walton Laurie, milijarderskoj nasljednici Walmarta. Futuro Vegetal navodi da je policija u nedjelju uhitila dvojicu prosvjednika te da se očekuje da će danas biti pušteni na slobodu. 

Futuro Vegetal je u petak proveo sličnu akciju kada je obojio privatni avion u zračnoj luci na Ibizi. "Akcija je zaokružila kampanju ‘Avioni i jahte, zabava je gotova’ koju je sazvala grupa Extinction Rebellion Ibiza, a koja zahtijeva zabranu privatnih zrakoplova i ukidanje luksuznih emisija", priopćio je Futuro Vegetal.  

Pročitajte više