VIDEO Specijalci zbog droge upali u ilegalni klub u Zagrebu, dvojica uhićena

Foto: Screenshot PU zagrebačka

Specijalci su upali u ilegalni klub na zagrebačkom Medveščaku i uhitili dva muškarca. 

Kako je javila PU zagrebačka, policijski službenici su u suradnji s Državnim inspektoratom Republike Hrvatske dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela omogućavanja trošenja droga te nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela pomaganjem.

Objavljena je i snimka upada specijalaca.

 

U tom ilegalnom klubu, koji se nalazi u istoj zgradi kao i Ministarstvo zdravstva, u ožujku je umro muškarac

Riječ je o ilegalnom klubu Sound Factory, koji se nalazi u zgradi u kojoj je i Ministarstvo zdravstva na Ksaveru, dijelu Medveščaka. U njemu je, kako je pisao Index, u nedjelju, 10. ožujka, umro muškarac. 

>> Čovjek umro na afteru u klubu u zgradi Ministarstva zdravstva

Pisali smo kako se radi o noćnom klubu upitne legalnosti, u kojem se već nekoliko godina organiziraju partyji s elektronskom muzikom, koji često počinju u ranim jutarnjim satima i traju sve do popodneva. Tamo se, naime, organiziraju after partyji, koji počinju kad se u nedjelju ujutro zatvore ostali klubovi.

O klubu Sound Factory opširno se pisalo u vrijeme pandemije, kada su se tamo, nedaleko od ureda ministra zdravstva Vilija Beroša, bez ograničenja odvijali glazbeni događaji unatoč zabrani okupljanja.

Kad je riječ o smrti u ožujku, prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli nakon događaja iz više neovisnih izvora, muškarcu nije bilo dobro nekoliko sati prije dolaska hitne pomoći te je navodno neko vrijeme mrtav proveo na kauču prije nego što je pozvana hitna.

Posjetitelji dolazili po posebnim uputama, za ulazak je postojao poseban režim

Policija navodi kako se sumnja se da je 52-godišnjak, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kao osoba ovlaštena za zastupanje i predsjednik udruge građana sa sjedištem u Zagrebu, koju je osnovao u cilju zaštite djece, mladeži i obitelji te promoviranja kulture i zdravog načina življenja, suprotno ciljevima udruge od 2019. do sredine svibnja 2024. u prostoru udruge na Medveščaku vodio neregistriranu ugostiteljsku djelatnost - noćni klub te taj prostor stavljao na raspolaganje za trošenje droga većem broju osoba.

Sumnja se da su te osobe u prostor dolazile prema posebnim uputama koje su se dijelile ili osobnim kontaktom ili putem društvenih mreža, a s ciljem izbjegavanja nadzora inspekcijskih službi i policije, s obzirom na to da su se u prostoru većinom okupljale osobe sklone konzumiranju droga, dok je ulaz u prostor bio ograničen na način poznat samo određenom broju osoba, i to tako da je posjetitelje na ulazu dočekivao osumnjičeni 58-godišnjak.

Naime, prema prethodnim uputama 52-godišnjaka, on je obavljao poslove redara i putem sustava videonadzora pratio dolazak osoba, a tek nakon procjene da se ne radi o službenim osobama nadležnim za provođenjem nadzora, zasebno ih je puštao u objekt na način da ih je osobno uvodio kroz više vrata, čime je ulazak u prostor bio omogućen samo ograničenom broju posjetitelja koji su bili upoznati s takvim posebnim načinom ulaska i činjenicom da se u njemu može konzumirati droga, priopćila je policija. 

Uskoro opširnije

Pročitajte više