VIDEO Srušio se avion na aeromitingu u Mađarskoj. Poginuli otac (67) i sin (37)

Screenshot: X

Jutros se na aeromitingu u Székesfehérváru u središnjoj Mađarskoj srušio avion. U nesreći su poginule dvije osobe, a zrakoplov koji je pao američke je proizvodnje, piše Daily News Hungary.

Okolnosti nesreće još su nepoznate, rekao je medijima komunikacijski centar lokalnog vijeća Székesfehérvára, dodajući da su vatrogasci i ekipe hitne pomoći na mjestu događaja. Organizatori su otkazali preostala događanja showa.

Prema medijskim izvješćima, dogodila se eksplozija kada je avion udario o tlo.

U nesreći poginuli 67-godišnjak i njegov 37-godišnji sin

"Dvije osobe su poginule na licu mjesta, a četiri su zadobile opekline. Osoblje hitne pomoći na licu mjesta u trenutku nesreće počelo je zbrinjavati ozlijeđene, a kasnije su stigla tri spasilačka helikoptera i nekoliko kola hitne pomoći", rekao je Pál Győrfi, glasnogovornik Nacionalne službe hitne pomoći.

Prema portalu Népszava, u nesreći su poginuli 67-godišnjak i njegov 37-godišnji sin. Portal izvještava da je tip aviona bio Trojan, sportski zrakoplov koji je proizveo SAD. Ovo je video nastupa tog aviona na aeromitingu u Szegedu prošle godine.

"Tri teško ozlijeđene osobe u padu aviona su djevojčica, žena i muškarac, koje su prevezi helikopterom u bolnicu u Budimpešti. Jedan dječak je lakše ozlijeđen te je kolima hitne odvezen u bolnicu u Székesfehérváru", kazao je Győrfi. Ljudi su ozlijeđeni jer se zrakoplov srušio u blizini automobila u kojem su se u tom trenutku nalazile tri osobe.

Analitičar László Madas rekao je za mađarski RTL da je nesreću vjerojatno uzrokovala ljudska pogreška.

Pročitajte više