VIDEO Srušio se most u Pittsburghu, autobus ostao visjeti. Ima ozlijeđenih

Foto: Twitter

U AMERIČKOM gradu Pittsburghu srušio se most, a spasilačke službe su pohitale na mjesto događaja.

Policija je objavila da se incident dogodio oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu. Naknadno su iz policije javili kako je zasad troje ozlijeđenih i da ozljede nisu opasne po život te da se provjerava je li netko ostao ispod ruševina. Zasad nema informacija o tome da je netko u rušenju mosta preminuo. 

Fotografije s mjesta nesreće pokazuju da je autobus ostao visjeti na dijelu mosta koji se srušio. 

Snimka televizije KDKA na društvenim mrežama pokazuje nekoliko vozila pod ruševinama mosta. 

U zraku se osjećao snažan miris plina pa je plinovod zatvoren. 

U međuvremenu su s ruševina mosta uklonjena vozila. Vlasti građane pozivaju da izbjegavaju taj dio jer hitne službe djeluju na prostoru srušenog mosta.

Biden išao u Pittsburgh govoriti o lošoj infrastrukturi

Zanimljivo je da je predsjednik Biden u Pittsburghu, gradu u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji, trebao govoriti upravo o lošem stanju infrastrukture. Pennsylvania ima 3353 mosta u lošem stanju, po čemu je druga najgora američka država.

Prema prijedlogu zakona koji podržavaju i demokrati i republikanci, Pennsylvania bi u naredne dvije godine trebala dobiti 1.63 milijarde dolara pomoći savezne vlade za obnovu mostova. 

Programom obnove američkih mostova, koji je predviđen tim zakonom, na obnovu mostova bi se trebalo potrošiti oko 27 milijardi dolara širom SAD-a.

 

Pročitajte više