VIDEO Strašna turbulencija na letu iz Kosova. Stjuardesa odletjela u strop

Screenshot: YouTube/ Lasha Metskhvarishvili

NA uznemirujućoj videosnimci vidi se kako je ozbiljnija turbulencija, koja je ove nedjelje zadesila let iz Kosova za Švicarsku, praktički bacila stjuardesu u strop aviona, javlja ABC News. Deset putnika zadobilo je lakše ozljede i prevezeno je u bolnicu.

Na videu koji traje 30-ak sekundi prikazano je kako se za vrijeme snažnije turbulencije pića s kolica za posluživanje prolijevaju po putnicima, a jedna putnica se očajnički moli Bogu. Ako se malo pažljivije pogleda, primjećuje se kako je turbulencija stjuardesu u žutoj uniformi bacila u zrak i da je ona glavom lupila u strop zrakoplova.

Avion dočekali vatrogasci

"Let iz Prištine zrakoplovne tvrtke ALK doživio je turbulencije oko 20 minuta prije slijetanja", izjavio je glasnogovornik EuroAirporta. "Pilot je odmah kontrolu leta obavijestio o situaciji tako da su avion na pisti dočekali vatrogasci.“

Kompanija ALK Airlines potvrdila je za ABC autentičnost videosnimke i napomenula kako su članovi posade očekivali turbulencije. Dodala je da je stjuardesa pokušavala "skupiti sva pića i pune čaše putnika" prije "silaznog impulsa".

Pročitajte više