VIDEO Tomašević: Bolnici očito trebaju usluge PR agencije za 65 tisuća kuna

Foto: Željko Hladika/Pixsell

NA REDOVNOJ konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovorio je na pitanje je li moguć scenarij da Grad odustane od opskrbe plinom, jer se procjenjuje da bi Gradska plinara Zagreb mogla zabilježiti 100 milijuna eura dodatnih gubitaka. "Takve posljedice bi bile katastrofalne za tržište plina u Hrvatskoj, to nije opcija'', rekao je gradonačelnik.

''Podsjetit ću vas da GPZO opskrbljuje plinom 60 posto pučanstva u Hrvatskoj. S obzirom na ugovor koji imamo s dobavljačima plina, koji je dosta povoljan, s obzirom na ove cijene koje su otišle u nebo u posljednje vrijeme, to bi bilo dosta loše za cijelu Hrvatsku'', dodao je Tomašević.

> VIDEO Tomašević: Odustajanje od prodaje plina nije opcija

LIVE STREAM STE MOLI PRATITI NA INDEXU

Korlaet je govorio o biciklističkim stazama u Zagrebu. Planira se povećanje biciklističkih staza, novih parkirnih mjesta za bicikliste, sve kako bi smanjili gužvu u centru Zagreba. Planiraju i nove pješačke zone u centru grada.

Slijede pitanja novinara.

O plinari i gubicima, hoće li Grad odustati od opskrbe plinom?

Takve posljedice bi bile katastrofalne, GPZO opskrbljuje plinom gotovo 60 posto potrošača u Hrvatskoj. GPZO je lani imao gubitak oko 400 milijuna kuna zbog štetnih ugovora bivše uprave. GPZO ne proizvodi plin, nabavlja plin od proizvođača i preprodaje ga. GPZO je apsorbirao gubitak i preživio zimu.

Sada smo u situaciji, da i to razjasnim, kada govorimo o posebnim korisnicima, zadužnice traže dobavljači plina od GPZO-a, traže se jamstva da će računi biti plaćeni. Onim korisnicima kojima istječe ugovor 1.10., od njih se traži da plaćaju po varijabilnoj cijeni, i traži se zadužnica u smislu kašnjenja u plaćanju.

Za novu plinsku godinu se ugovara varijabilna cijena, po istoj toj cijeni će GPZO uz minimalnu maržu prodavati poslovnim korisnicima.

Koliko imate neplaćenih računa?

Takve podatke ćemo morati dostaviti.

Ugovor s PR agencijom od 65 tisuća kuna, koji je potpisala bolnica Sveti Duh, novca nema, stalno govorite... Što će onda bolnici PR agencija?

 

Dobit ćete odgovor od bolnice, a iznos je smiješan u odnosu na sve drugo što smo napravili. Ako ćemo se baviti jednim ugovorom... Očito im treba njihova usluga.

....

Većina hrvatskih medija dobila je na mail podatke o ugovoru koji je s PR agencijom IMC potpisala zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec jer je Grad Zagreb suosnivač bolnice. Index je poslao upite oko ugovora, kada dobijemo odgovore objavit ćemo ih.

Pročitajte više