VIDEO Tornado poharao Floridu i uzrokovao ogromnu štetu: "Ovo je najgora oluja koju sam vidio"

Screenshot: YouTube
 
TIJEKOM tropske oluje Emily, koja je u ponedjeljak poharala Floridu, stvorio se tornado i uzrokovao ogromnu materijalnu štetu u Bradentonu, javlja ABC News.
 
Jedan od uništenih poslovnih objekata prijavio je skoro 100 000 dolara štete. Državni meteorološki zavod objavio je da se radilo o manjem tornadu koji je ipak snažnom brzinom od 120 kilometara na sat uzrokovao ozbiljnu štetu.
 
 
Snažan vjetar odnio je krov s jednog spremišta te uništio nekoliko staklenika. Marty Orban izjavio je da nije izgubio biljke, ali mora sanirati ostalu štetu, te dodao da je ovo "najgora oluja u posljednjih 40 godina, otkako ovdje živi".
 
"Ovo je dio života farmera te vlasnika poslovnih objekata. Postoje prepreke nakon kojih jednostavno morate nastaviti dalje", izjavio je Orban. Tornado je uništio i druge objekte, ali na sreću nitko nije ozlijeđen.
 
Oluja Emily donijela je i ogromne kiše zbog kojih su poplavljene ulice Miamija. Mnogi automobili ostali su zarobljeni u poplavnim vodama, a neki stanovnici su izašli na ulice u kajacima. 

Pročitajte više