Video: Trogirska vijećnica nadmašuje čak i dogradonačelnika Brkana

AKO STE mislili da je trogirski dogradonačelnik i prvi čovjek trogirskog HDZ-a Vinko Brkan čudan, nesuvisao i sve što trogirski HDZ može ponuditi na tankoj granici između smijeha i suza, promislite ponovno.

Pokraj gradske vijećnice Marice Brkić Brkan je mala beba. Primjerice, Brkan je u poricanju što se tiče azbestoze, a Brkić ne priznaje da živimo u sekularnoj državi pa tako s vijećničke govornice preporučuje svima koji su ju voljni slušati da se s krunicom u ruci obračunavaju sa zlima svih vrsta i dezena.

"Sad ću nešta malo iz Biblije, nadam se da neće smetat, par minuta", kaže ona. Udri, Marice: "Isus sazva svoje apostole i priča prispodobu.. ček' ne pris... O tri slugama kojima je dao talent...", počela je Marica.

Poanta prispodobe je da su ljudi koji vode grad "mnogostruko umnožili talente i za to im treba odat' priznanje". Oni koji kritiziraju, oporba dakako, "oni nisu umnožili talente i bog ih je kaznio".

"Nisam stručna, nisam školovana, ja to gledam samo onako kao jedna domaćica i kako je trebalo uložit puno truda i znanja, samo onu kuglu okrenit...", kaže ona o požrtvovnosti mladih HDZ-ovaca.

Tragičnije je možda jedino njezino poimanje pojma "gradskog proračuna", koje je oslikala riječima šestogodišnjeg djeteta. Gradsko vijeće Trogira taj je dan imalo 11 točaka dnevnog reda pred sobom, između ostaloga, i proračun. Imaju 10 od 19 vijećnika i Brkićka je jedina koja se javila za riječ i ispričala to što je ispričala.

A.B.
Foto: YouTube

Pročitajte više