VIDEO U Turskoj uhićen Nenad Petrak, šef splitskog narkokartela

Screenshot: Twitter

Ministar unutarnjih poslova Turske Ali Yerlikaya objavio je da je u Istanbulu uhićen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narkokartela.

Ministar Yerlikaya je na društvenim mrežama objavio da je Petrak uhićen u istanbulskoj četvrti Uskudar. Istaknuo je da je Petrak vođa međunarodnog narkokartela koji prebacuje drogu iz Južne Amerike u Europu i distribuira je po Europi.

Vrijednost prodane droge u Hrvatskoj iznosi najmanje 1.6 milijuna eura. Istragom je obuhvaćeno 19 hrvatskih državljana.

Tražen i zbog pokušaja ubojstva Josipa Čubelića

Osim prvookrivljenog Nenada Petraka, poduzetnika iz Zagreba koji je tražen zbog sudjelovanja u pokušaju ubojstva Josipa Čubelića sredinom travnja ove godine, jedan od okrivljenih je i Filip Romić, koji je pobjegao u Dubai, ali je uhićen pri povratku u BiH.

"Utvrđeno je da se Nenad Petrak, kojeg su pratili naš Odjel za borbu protiv narkotika u Istanbulu, Ured za obavještajne poslove i Granični ured pod koordinacijom Generalnog direktorata za sigurnost, nalazi u Uskudaru. Operacija KARTEL-2 je odmah pokrenuta uz podršku Uprave za specijalne operacije Istanbula kako bi bio uhapšen međunarodni krijumčar drogom. Čestitam našim policajcima koji su organizirali akciju", kazao je Yerlikaya.

 

Pročitajte više