VIDEO Umirovljeni ruski zapovjednik: Imamo dovoljno streljiva da uništimo Francusku

Screenshot: Twitter

SAVJETNIK ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko je objavio snimku na kojoj se vidi da gosti emisije na ruskoj državnoj televiziji raspravljaju o potencijalnom vojnom napadu na Francusku. Ta ideja je postala predmetom rasprave zbog podrške francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Ukrajini u ratu s Rusijom. 

Na početku snimke se iznosi prijedlog protunapada na Francusku, umjesto da Rusija samo "sjedi i čeka". Tada se uključuje Vladimir Solovjov, poznati propagandist i saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, pozivajući na preventivni udar, a ne na protunapad. "Macron ih opskrbljuje tenkovima i trebamo pokrenuti preventivni napad jer su se uključili u sukob", rekao je Solovjov.

"Bila je Francuska, a sad je nema"

Andrej Guruljov, umirovljeni ruski vojni zapovjednik i sadašnji član ruske Dume, zatim tvrdi da Francuska postaje priznata strana u sukobu ako počne "otvoreno nanositi štetu, ne bojeći se ničega". "Francuska ne bi trebala postojati. Francuska je postajala, a sada je više nema. Bi li se itko zbog toga ljutio?" kazao je Guruljov. 

Dodao je da Rusija ima dovoljno streljiva da "uništi Francusku ili Britaniju". Geraščenko je jučer na Twitteru objavio još jednu snimku intervjua francuskog čelnika u kojem Macron govori da mu je Putin rekao da je Ukrajina prava prijetnja, piše Newsweek

"Kada sretnete Putina, on nije neugodan"

"Kada sretnete (Putina), on nije neugodan. To je paradoks, vidite. Mislim da nema ničega što bi opravdalo pokretanje rata. Pokušao je objasniti da je Ukrajina prijetila njemu, zatim su preko Ukrajine Europljani i Amerikanci ugrozili sigurnost Rusije", tvrdi francuski predsjednik. 

“Mislim da to nije istina. Uglavnom, pokrenuo je ovaj rat kako bi povratio teritorije i proširio opseg Rusije na carstvo koje je nekoć postojalo", zaključio je Macron. 

Pročitajte više