VIDEO Urušila se zgrada u Dohi. Traga se za preživjelima

Screenshot: Twitter

KATARSKE vlasti priopćile su da je najmanje jedna osoba poginula u urušavanju zgrade u Dohi. Spasioci su odmah započeli s pretragom ruševina kako bi provjerili ima li preživjelih. Ministarstvo unutarnjih poslova Katara potvrdilo je da se urušila četverokatnica u četvrti Bin Durham u Dohi.

Spasioci su do sada pronašli sedmero preživjelih, a vlasti još uvijek nisu dale objašnjenje uzroka urušavanja zgrade. Na društvenim mrežama su objavljene snimke koje prikazuju kako je dio zgrade pri urušavanju pao na obližnju zgradu, a u pozadini se čuju alarmi koji su se oglasili na automobilima.

Civilna obrana i policija okružile su mjesto urušavanja, a na mjestu događaja su više vozila hitne pomoći i bager. Stanovnici su zamoljeni da se evakuiraju zbog svoje sigurnosti, piše Washington Post.

 

"U zgradi su živjele pakistanske, egipatske i filipinske obitelji"

Lokalni stanovnik ispričao je za portal Peninsula da se dio građevine srušio na trokatnicu odmah pokraj nje. "Cijelo područje je ograđeno i nitko ne smije ući u zgrade", istaknuo je. Drugi stanovnik je dodao da se zgrada srušila oko 8:18 ujutro po lokalnom vremenu.

"U zgradi ima mnogo pakistanskih, egipatskih i filipinskih obitelji", rekao je. Inače, Katar je država u kojoj stranci čine 90% posto stanovništva, piše Al Jazeera.

 

Pročitajte više