VIDEO Urušila se zgrada u Rusiji. Ima mrtvih i nestalih, više od 200 evakuiranih

Foto: X

Zgrada peterokatnica djelomično se urušila u centru grada Astrahana na jugu Rusije, javlja ruska državna novinska agencija Tass. Hitne službe stigle su na mjesto događaja. Prema preliminarnim izvješćima, jedna žena je poginula, a nekoliko osoba smatra se nestalima. 

Više od 200 stanovnika evakuirano je i za njih su uspostavljeni privremeni smještaji. Navodno su se urušila stubišta broj tri i četiri u zgradi. Prije urušavanja ministarstvu za hitne situacije prijavljena je pukotina u zidu. Guverner Igor Babuškin potvrdio je da je u nesreći poginula žena rođena 1939. godine i da je u tijeku potraga za više osoba. 

Nije poznat uzrok urušavanja

Najavio je uspostavu antikriznog centra i telefonske linije. Ukupno je evakuirano 213 osoba, od toga 37 djece. Podaci o ozlijeđenima se ažuriraju, priopćili su iz ministarstva. Otvorena su tri privremena smještajna punkta u područnim školama, gdje su stanovnicima osigurani topli obroci i voda. 

Dvije gradske bolnice pripremile su krevete za prihvat ozlijeđenih. Regionalni tužitelj Sergej Frost stigao je na mjesto događaja. Još nije poznat uzrok urušavanja, ali regionalne vlasti isključile su eksploziju plina. Istražitelji rade na utvrđivanju uzroka urušavanja i razmatra se pokretanje kaznenog postupka. Prema dostupnim informacijama, zgrada je izgrađena 1962. godine. 

Pročitajte više