VIDEO Vagnerovci: Ovo je ruski potpukovnik. Pod utjecajem alkohola pucao je na nas

Screenshot: Twitter

TISKOVNA služba Jevgenija Prigožina objavila je snimku na kojoj vagnerovci ispituju potpukovnika Romana Venevitina, zapovjednika 72. motorizirane streljačke brigade. Venevitin na snimci priznaje kako je naredio razoružanje Wagnerove grupe za brzo djelovanje, piše Meduza.

Potvrdio je i kako je pod "utjecajem alkohola" zapucao na vozilo Ural u kojem su se nalazili vagnerovci. Venevitin navodi da je to učinio "iz osobne nesklonosti" prema Wagneru. Čovjek iza kamere pita potpukovnika kako se mogu okarakterizirati njegovi postupci. Nakon duge stanke, Venevitin odgovara: "Kriv sam".

 

Ovo nije prvi sukob plaćenika i regularnih snaga

Telegram kanal Sirena piše da je u bazama podataka vojnika pronašao ime Roman Venevitin. Prema kanalu, on ima 45 godina, službenik je u ruskim oružanim snagama, a prije toga je radio u sigurnosnoj agenciji Sparta u regiji Nižnji Novgorod. 2013. godine navodno mu je oduzeta vozačka dozvola zbog vožnje u pijanom stanju.

Prigožinova tiskovna služba je ranije objavila izvješće prema kojem su vagnerovci ušli u obračun s pripadnicima ruskog ministarstva obrane u blizini sela Semigorje, koje se nalazi nedaleko od Bahmuta. Naveli su da se to dogodilo 17. svibnja kad su plaćenici otkrili da je minirala putove za povlačenje.

Vagnerovci objavili povlačenje iz Bahmuta

Tvrde da su ruske snage zapucale na vagnerovce kad su ovi pokušali očistiti cestu. Dodali su da je tijekom kratkom sukoba oštećen Ural, o kojem govori Venevitin, te da su vagnerovci poduzeli mjere za "eliminaciju agresije i zadržavanje vojnog osoblja ruskog Ministarstva obrane". 

Ministarstvo obrane Rusije nije željelo komentirati snimku. Podsjetimo, Prigožin je 20. svibnja izjavio da je Bahmut pod potpunom kontrolom njegovih jedinica. Pet dana kasnije, najavio je početak postupnog povlačenja iz grada. 

Pročitajte više