VIDEO Već si sada možete naručiti drugu generaciju štita nevidljivosti

U nekim segmentima života već sada možemo zakoračiti u budućnost. Možda još uvijek nema letećih taksija, no postoji stranica na Kickstarteru, koji omogućuje skupno financiranje kreativnih projekata, gdje možete naručiti vlastiti štit nevidljivosti. 

Zbog Invisibility Shielda 2.0 možda nećete uistinu biti nevidljivi, ali će on poput svojevrsnog mađioničarskog trika prevariti one ispred vas, koji će zbog inovativne iluzije "vidjeti kroz njega" bez obzira na udaljenost. Istina da vas štit neće u potpunosti zakamuflirati, vidjet će se njegovi obrisi i prizor će biti malo zamućen, ali da - pružit će dojam nevidljivosti. 

Kako funkcionira? 

Štit koristi efekt lentikularne leće, odnosno tako je dizajniran da se svjetlost iz pozadine (bilo da se radi o oceanu, parkiralištu ili zidu) savija prema gledatelju. S druge strane, svjetlost od objekta koji se nalazi odmah iza središta štita lomi se od promatrača. 

Kreatori štita navode da on najbolje funkcionira s jednolikom pozadinom i u uvjetima slabog osvjetljenja ili oblačnog vremena, tako da njegove primjene nisu neograničene, piše Science Alert.

Nova generacija štita 

Treba napomenuti da efekt nevidljivosti djeluje u oba smjera, što je malo nezgodno. Ako se skrivate iza štita i želite vidjeti nešto s druge strane, morate se pomaknuti ili podići glavu - čime, nažalost, opet postajete odmah vidljivi.  

Kako god, on je i dalje najbliže što imamo plaštu nevidljivosti iz serijala o Harryju Potteru. Oni koji su kupili štit prve generacije, koji se pojavio na tržištu prije dvije godine, uspješno su ga koristili prilikom izvođenja mađioničarskih trikova, igranja paintballa ili promatranja divljih životinja.  

Nova generacija štita nudi i neke novosti - 2.0 modeli dolaze u većim veličinama i neki su od njih dovoljno veliki da sakriju više ljudi, a uz to su lakši za transport, premještanje i postavljanje. No, i dalje su glomazni i nepraktični, daleko od plašta nevidljivosti iz filmova koje bismo samo prebacili preko ramena. 

Bez napajanja 

Najveći je Megashield. Visina mu je 183 cm, a za postavljanje je potrebno oko 15 minuta. Najmanji je Mini, velik tek 30x20 centimetara, koji možete koristiti za skrivanje manjih predmeta. 

Štitovi su izrađeni od visokokvalitetnog polikarbonata, vodootporni su i mogu se u potpunosti reciklirati. Dodatno, nije potrebno nikakvo napajanje. Samo ga podignite, postavite i možete ga koristiti. 

Pročitajte više