VIDEO Veliko klizište u Zagrebu, objavljena snimka iz zraka: "Nagnula se zgrada"

Screenshot: Civilna zaštita

U ZAGREBAČKOM naselju Gornje Vrapče danas se zbog radova na susjednoj parceli aktiviralo klizište te su stanari izašli iz nje, objavio je HRT dodavši kako je utvrđeno da je riječ o pukotini dužine 20 metara i procjepa 2.5 metara.

Nakon dojave, županijski centar 112 je obavijestio policiju, vatrogasce i sudskog vještaka za klizišta te Državni inspektorat. Obavit će se zatrpavanje oštećenja kamenjem i bit će zabijeni čelični stupovi kao prevencija i zaštita od mogućih daljnjih oštećenja.

 

Indexu se javio Marko Mlinarić koji kaže da je investitor s lokacije za koju su službe tvrdile da je mjesto incidenta.

"Pošto su uzrok i posljedica urušavanja dijela ogradnog zida naše parcele, radovi na susjednoj parceli od strane drugog izvođača i investitora, molio bih da se ne iznose neistine i pogrešne informacije.

Naša zgrada se nije nagnula/puknula niti su stanari evakuirani. Na terenu su bile sve relevantne službe (građevinska inspekcija, MUP, civilna zaštita) te je ustanovljeno da se dio ogradnog zida i parkinga urušio uslijed radova iskopa na susjednoj parceli, s kojim mi nemamo nikakve poveznice (niti smo investitori niti izvođači). Naša zgrada uslijed navedenog nije pretrpjela nikakva oštećenja", napisao je.

Pročitajte više