VIDEO Vijećnik koji je razotkrio HDZ-ovca dao izjavu nakon razgovora u USKOK-u

Foto: Pixsell/Josip Regovic

VIKTOR ŠIMUNIĆ, neovisni vijećnik u Oroslavju, koji je snimio šefa zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka kako mu nudi zaposlenja u institucijama i osiguravanje predizbornih plakata, danas je bio u USKOK-u.

Izjavu je dao i prije ulaska u zgradu USKOK-a u Zagrebu.

> Šimunić došao u USKOK: Ako ja trebam u zatvor, ići ću u zatvor

"Nisam imao očekivanja, gledao sam u serijama i filmovima kako izgleda... Ok. Prošlo je, živ sam, dao sam iskaz. To je u tijeku, ne smijem puno komentirati. Sad je to dalje u procesu, ništa se ne zna. Ja sam dao svoj građanski iskaz", rekao je Šimunić nakon izlaska iz zgrade USKOK-a.

"Nemam pojma kaj je novo objavljeno, ja sam obavio svoju dužnost Ne smijem komentirati dalje dok je postupak u tijeku. Svi čujete kaj se događa, svatko može zaključiti ponaosob", rekao je. 

"Danas je puno lakši dan nego jučer. Nisam ni danas ovo očekivao, za mene je ovo sve novo. Osjećam se dobro i sve bude dobro", kazao je na kraju i ispričao se novinarima što u ovom trenutku ne može reći više o slučaju, odnosno o iskazu koji je dao USKOK-u.

Podsjetimo, na snimci koja je zahvaljujući Šimuniću dospjela u javnost čuje se kako Šimuniću moćni zagorski HDZ-ovac Tušek nudi suradnju na skorašnjim lokalnim izborima, a zauzvrat mu je spreman dati skoro pa što god poželi, od financiranja plakata pa sve do funkcija u javnim ustanovama. 

Autentičnost snimke potvrdio je i sam Tušek, koji, međutim, tvrdi da u njoj nema ništa sporno jer je, kako kaže, "karikirao". 

Šimunić je prije davanja iskaza u USKOK-u novinarima rekao kako je i sam spreman ići u zatvor ako ga se procesuira i osudi za neovlašteno snimanje, za što ga je optužio i Tušekov odvjetnik u jučerašnjoj izjavi medijima. 

 

Pročitajte više