VIDEO Zaposlenik škole u SAD-u udario u glavu i držao za noge autistično dijete (3)

Screenshot: YouTube/ABC

Roditelji 3-godišnjeg neverbalnog autističnog djeteta objavili su videosnimku na kojoj se vidi kako zaposlenik obrazovne ustanove udara njihovog trogodišnjeg sina u glavu, a zatim ga po hodniku nosi naglavačke držeći ga za noge. 

UPOZORAVAMO ČITATELJE DA BI NEKIMA OVA SNIMKA MOGLA BITI UZNEMIRUJUĆA 

"Ravnatelj nam nije rekao cijelu istinu"

Taneshia Lindsay podijelila je na svojoj Facebook stranici sigurnosnu snimku iz hodnika Centra za rano učenje Rosa Parks u Daytonu snimljenu 21. kolovoza. Kazala je da joj je upravitelj škole prvo rekao da je njezinog sina, Braylena, zaposlenik "doveo u red", no snimka sa sigurnosnih kamera pokazuje potpuno drugačiju sliku. Zaposlenik je nakon incidenta dao otkaz. 

Na videosnimci se vidi kako Braylen trči niz hodnik. Zaposlenik prvo juri za njim, a zatim ga udara u glavu, zbog čega trogodišnjak pada na tlo. Zatim djelatnik škole nosi Braylena naglavačke držeći ga za gležnjeve, piše NBC News

"Ravnatelj nam nije rekao cijelu istinu. Kao što vidite, bilo je mnogo gore od toga", rekla je Lindsay. Odvjetnik roditelja, Micahel Wright, kazao je da je škola lagala obitelji i držala je u neznanju. "Nisu bili transparentni i moraju snositi odgovornost", kazao je. 

Nisu dobili cijelu snimku

Lindsay je navela da je morala poslati tri maila školi prije nego što su joj dali snimku. Video je zaprimila tek 11. rujna, tri tjedna nakon incidenta, s time da je nije dobila u cijelosti. "Zašto je Braylen tako bježao od njega? Možda nije bio zaigran. Ne znam. Ne znam jer su odrezali dio snimke", kazala je majka novinarima. 

Školski okrug za sada nije objavio ime zaposlenika škole. Obitelj trogodišnjaka traži da se on uhiti i privede pravdi, ali ne planira ispisati Braylena iz škole. "On vjeruje svom učitelju. Želi ići tamo", objasnila je Lindsay. 

Pročitajte više