VIDEO Zbog kiše prometni kolaps u Kaštelima. Policija: Ne koristite magistralu

Foto: Čitatelj Indexa

VELIKA količina kiše koja je danas oko 11 sati pogodila Kaštela otežala je prometovanje na državnoj cesti D8 (Jadranskoj magistrali) zbog čega policija poziva vozače da koriste Staru kaštelansku cestu, doznaje se u policiji.

Kako su rekli, na cesti D8 na području Kaštel Lukšića zbog veće količine vode na kolniku otežano je prometovanje, radi čega policijski službenici sva vozila preusmjeravaju na Staru kaštelansku cestu dok se stanje na terenu ne normalizira. 

 

Vatrogasci miču vozila koja su zapela na cestama

"Upućujemo vozače da koriste Staru kaštelansku cestu. Prilagodite brzinu vozila uvjetima i stanju na kolniku. Smanjite brzinu i povećajte oprez u prometu te pratite smjernice i upute policijskih službenika", poručuju iz splitske policije.

"Trenutno radimo na ispumpavanju objekata i uklanjanju vozila koja su zapela na prometnicama. Na terenu su sva kaštelanska društva, a u pomoć nam dolaze kolege iz Splita, Solina i Trogira", rekao je za Dalmaciju Danas vatrogasni zapovjednik Darko Maretić.

Kako su tom portalu javili čitatelji, od Kaštel Lukšića u smjeru Trogira je totalni kaos na prometnici. "Ne može se proći, katastrofalna je situacija. Stvorio se prometni čep", javio je čitatelj.

Kiša preplavila cestu, stvorila se kolona

Vozači koji su se zatekli na toj brzoj kaštelanskoj prometnici rekli su da je kiša u jednom trenutku preplavila cestu zbog čega se stvorila kolona vozila.

Kiša je jutros stvorila kraće probleme i u Marini kod Trogira gdje je, po riječima načelnika Ante Mamuta Batine palo 90 litara kiše po četvornom metru, no nije bilo ozbiljnijih problema.

"Nema štete, voda je probila na plaže i ulice, no srećom sve je bilo kratko. Najbitnije za poljoprivrednike je da nije bilo tuče, a kiša je nakon duge suše dobro došla", poručio je načelnik Mamut Batina.

Meteorolozi navode da je u Trogiru jutros palo 32 litre kiše po kvadratnom metru, te jaka tuča, a na nekim su se mjestima stvorile bujice. 

Pročitajte više