Vidošević za Index: U predsjedničku utrku idem jedino kao nezavisni kandidat!

U TEKSTU kojeg potpisuje glavni urednik Jutarnjeg lista Mladen Pleše, tvrdi se kako je najuži krug HDZ-a donio odluku da se umjesto Andrije Hebranga za predsjednika Hrvatske iz te stranke kandidira Nadan Vidošević, no to je u izjavi za Index opovrgnuo sam Vidošević.

"Već sam nekoliko puta naglasio da ću, ako se odlučim kandidirati za predsjednika Hrvatske, to učiniti kao nezavisni kandidat", naglasio je za Index Nadan Vidošević.  

Prema Jutarnjem listu procijenjeno je, da Hebrang nema nikakvih šansi na izborima te da može skupiti najviše 5-6 posto glasova. Također tvrdi se kako su procijenili da do izbora Hebrang ne može popraviti rejting i da je stoga sigurni gubitnik. Za Vidoševića se pak vjeruje da već sada ima osiguranih približno 15 posto glasova, a ako iza njega stane vladajuća stranka, imat će tvrdi Jutarnji pozivajući se na izvore unutar HDZ-a najmanje 30 posto.

Glavni razlog "tipovanja" na Vidoševića je da se želi pošto-poto izbjeći da se na Pantovčak useli neki od kandidata ljevice.

"Ako je ovo točan podatak za HDZ drago mi je da me u ovoj teškoj situaciji vide kao dobro rješenje", rekao je Vidošević za Index o špekulacijama u Jutarnjem listu.

Podsjetimo, Vidošević, prvi čovjek Hrvatske gospodarske komore, posljednjih je godina bio u nemilosti te stranke, prije svega dojučerašnjeg šefa te partije Ive Sanadera koji ga dugo nije pozivao na službene sastanke, a niti se tražio njegov savjet.

Kazna za njegove kritike bila je svojedobno i nepozivanje u famozno Sanaderovo Ekonomsko vijeće unatoč činjenicama da je Vidošević ne samo stručan u tom polju nego predstavlja HGK. Prema Jutarnjem, upravo bi Vidošević bio kandidat HDZ-a. Konstrukcija ovog dnevnog lista i puštanje takvog probnog medijskog balona jedino bi mogao ići na ruku eventualnom povratniku Ivu Sanaderu, ukoliko se odluči na predsjedničku utrku.

Pročitajte više