Vidović na europskoj konferenciji o osobama s invaliditetom

MINISTAR rada i socijalne skrbi Davorko Vidović sudjelovat će od 6. do 8. svibnja u Malagi na 2. europskoj konferenciji ministara zaduženih za politiku osoba s invaliditetom, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo rada i socijalne skrbi.

Konferenciju pod nazivom "Unapređivanje kvalitete života osoba s invaliditetom: jačanje politike povezivanja za i putem punog sudjelovanja" organiziraju španjolsko ministarstvo rada i socijalne skrbi i Vijeće Europe.

Trodnevna konferencija okupit će predstavnike 20-ak zemalja, a nazočit će joj i predstavnici Banke za razvoj Vijeća Europe, Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe, Grupe izvjestitelja za socijalna i zdravstvena pitanja, Španjolskog nacionalnog vijeća osoba s invaliditetom (CERMI) i Europskog fonda za razvoj (EDF).

Na marginama konferencije ministar Vidović sastat će se s francuskom državnom tajnicom za hendikepirane osobe Marie-Therese Boisseau, navodi se u priopćenju.

Uz ministra Vidovića na konferenciji sudjeluju i ravnateljica Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži Adinda Dulčić, Silvija Trgovec Greif iz Vladina Ureda za ljudska prava te Ružica Tadić iz Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više