Vijeće za elektroničke medije donijelo odluku o muškarcu koji crta penisom

Foto: Nova TV

VIJEĆE za elektroničke medije donijelo je odluku o muškarcu koji je kao svoj talent na Novoj TV predstavio slikanje penisom. Emitiranje njegovog performansa, kažu u Vijeću, nije protivno odredbama Zakona o elektroničkim medijima.

"Vijeće za elektroničke medije donijelo je odluku da u slučaju sadržaja emitiranog u sklopu talent showa Supertalent, koji se odnosi na nastup Brent Ray Frasera, nije bilo povrede Zakona o elektroničkim medijima kao niti Pravilnika o zaštiti maloljetnika u elektroničkim medijima.

Naime, Agencija za elektroničke medije zaprimila je više pritužbi građana na sadržaj emitiran dana 30. rujna 2018. u sklopu talent showa Supertalent, koji se prikazuje na kanalu NOVA TV. Sve pritužbe su se odnosile na nastup natjecatelja Brent Ray Frasera. Podnositelji pritužbi smatraju da se radi o neprimjerenom sadržaju koji bi mogao narušiti fizički, mentalni ili moralni razvoj maloljetnika.

Vijeće je svoju odluku donijelo nakon što su stručne službe Agencije za elektroničke medije analizirale predmetni sadržaj i utvrdile da je nakladnik programskom oznakom, zvučnim upozorenjem „Program koji slijedi nije primjeren za osobe mlađe od 12 godina" i kasnovečernjim terminom emitiranja (od 22:24:02 do 22:32:54 sati) poduzeo sve raspoložive mjere da maloljetnici u području prijenosa neće gledati sporni sadržaj. Montažom kadrova i računalnom animacijom u post-produkciji izbjegnuto je eksplicitno prikazivanje spolnih organa. Uz to, nakladnik NOVA TV d.d. predmetni sadržaj nije reprizirao niti u jednom drugom terminu", kažu iz Vijeća.

Pročitajte više