Vilim Karlović zbog ubojstva kuma Adriana Ćupića osuđen na 4,5 godine zatvora

ŽUPANIJSKI sud u Zagrebu nepravomoćno je osudio 40-godišnjeg Vilima Karlovića na 4,5 godine zatvora zbog ubojstva njegova 34-godišnjeg kuma Adriana Čupića, počinjenog u studenom 2008. godine.

33-godišnjeg Željka Delića, koji je nakon ubojstva skrivao Karlovića i pomagao mu u bijegu, sud je uvjetno nepravomoćno osudio na tri mjeseca zatvora, uz rok kušnje od godinu dana.

Podsjetimo, Karlović se 30. listopada 2008. godine, između 12.40 i 13.55 sati, na parkiralištu ispred sportskog centra Savica na Aveniji Marina Držića, sastao sa Čupićem, koji se ondje dovezao osobnim automobilom marke Land Rover Freelander i parkirao sa lijeve strane Karlovićevog već zaustavljenog vozila.

Nakon što ga je Čupić pozvao da razgovaraju, Karlović je otvorio suvozačeva vrata Land Rovera te je nakon kraće verbalne prepirke iz pojasa hlača izvadio pištolj marke Češka zbrojevka i Čupiću u glavu ispalio četiri hitca, a u tijelo još dva, stoji u optužnici. Uslijed zadobivenih teških i po život opasnih ozljeda Čupić je preminuo.

Delića se optužnicom tereti da je od 14. studenog do 28. studenog 2008. godine, kad je odbjegli Karlović konačno uhićen, Karloviću omogućio smještaj i skrivao ga u svojoj kući u Zagrebu, iako je znao da za njim traga policija.

Od kuma "muzao" novac

Karlović je nakon uhićenja sve priznao policiji. Rekao je kako je svome vjenčanom kumu Čupiću bio dužan 200.000 eura, a budući da nije imao novaca da mu vrati dug, a stane prijetnje više nije mogao podnositi, ubio ga je. Čak je i Čupićeva supruga Pamela potvrdila kako se bavio kamatarenjem te je jednom prilikom i sama čula da od kuma Karlovića "muze" novac.

Naime, zbog duga od oko 200.000 eura, Čupić je od Karlovića navodno tražio čak pola milijuna eura. Nakon što je dobio desetke tisuća eura, zemljišta u Mikulićima, tri apartmana i dva automobila, tražio je od kuma još 200.000 eura "nagrade" za to što je bio strpljiv i čekao novac. Pamela Čupić je u jednom trenutku supruga pitala: "Kako ga možeš tražiti toliki novac?!", na što joj je on odgovorio: "Šuti, što te briga!".

U jednom je trenutku, da bi se spasio dužničkog ropstva, Karlović razmišljao o tome da kuma prijavi policiji zbog reketarenja, ali ga je supruga od toga odgovarala: "Ako to učiniš, bit će još gori!". Da bi vratili dug Čupiću, kredite je dizala cijela obitelj.

Pročitajte više