Vinkovci: susret hrvatskih folklornih skupina

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Zajednice kulturnoumjetničkih društava Vukovarskosrijemske županije, grad Vinkovci večeras su domaćin Prvom susretu hrvatskih folkornih i tamburaških skupina iz Europe.

U ime pokrovitelja, predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa manifestaciju, koja se održava u sportskoj dvorani "Lenije", otvorenom je proglasila saborska zastupnica Ivana Sušec-Trakoštanec.

Pozdravljajući sudionike manifestacije, članove hrvatskih kulturno-umjetničkih društava iz Njemačke, Švicarske, Rumunjske, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Slovačke i Hrvatske, Ivana Sušec-Trakoštanec pročitala je i pozdravno pismo predsjednika Sabora Vladimira Šeksa.

Vinkovački gradonačelnik dr. Mladen Karlić rekao je kako hrvatski narod "ne mora u Europu ulaziti na koljenima već dostojanstveno", jer je, kako je ustvrdio, "stariji od nekih naroda koji odlučuju o ulasku Hrvatske u Europsku uniju".

Nazočne je također pozdavio i ravnatelj Matice hrvatskih iseljenika Nikola Jelinčić a potom je održan koncert folklornih skupina, sudionika Prvog susreta hrvatskih folklornih skupina i tamburaških sastava iz Europe.

Uoči koncerta i svečanosti otvorenja, sudinici Prvog susreta folklornih skupina i tamburaških sastava iz Europe prošli su u mimohodu središtem Vinkovaca do sportske dvorane "Lenije", a primio ih je i vinkovački gradonačelnik dr. Mladen Karlić.

(Hina) xzdra yln

Pročitajte više