VIP nudi besplatne video pozive i 50 posto nižu cijenu MMS poruka

OD DANAS VIPnet u svojoj ponudi ima novu UMTS uslugu: video poziv. Video poziv omogućava da se osobe koje razgovaraju mobilnim telefonima međusobno i vide. Kako bi bilo moguće obavljati video pozive potrebni su UMTS mobilni telefoni te pokrivenost UMTS mrežom.

Usluga video poziva dostupna je svim VIP pretplatnicima, a u promotivnom preiodu od 1.travnja do 1.srpnja 2005. video pozivi unutar VIP mreže će biti besplatni.. VIPnet je u razdoblju od 1. do 30. travnja 2005. pripremio i posebnu ponudu pod nazivom UMTS 1000 tarifa koja uključuje 1000 minuta razgovora i tri mjeseca besplatnih video poziva unutar Hrvatske uz mjesečnu naknadu od 491 kunu.

Posebna ponuda uključuje i mobilne telefone Motorola E1000 (dostupna od 1. travnja 2005.) i Nokia 6680 (od 15. travnja 2005.) po cijeni od 3291 kuna ukoliko korisnik potpiše pretplatnički ugovor na razdoblje od 12 mjeseci.

VIPnetovim UMTS signalom do sada su bila pokrivena četiri najveća grada: Zagreb, Split, Rijeka i Osijek. Od danas je UMTS signalom pokriven i dio Karlovca a od idućeg tjedna bit će i dio grada Dubrovnika.

Osim u Hrvatskoj usluga video poziva dostupna je i u mrežama sljedećih mobilnih operatera: Mobitel (Slovenija), Mobilkom (Austrija), Vodafone D2 (Njemačka) i Vodafone Omnitel (Italija). Korištenje video poziva u roamingu naplaćuje se prema roaming cjeniku za govorne pozive.

U razdoblju od 1. travnja do 1. lipnja 2005. godine VIPnet svojim korisnicima poklanja i 50 posto nižu cijenu MMS poruka. Svi korisnici koji imaju aktiviranu VIP.mms uslugu moći će slati slike s tekstom, zvukom ili videozapisom po cijeni od 1,83 kune. Promotivna cijena VIP.mms poruka vrijedi za poruke poslane u Hrvatskoj i u roamingu.

Pročitajte više