"Vjerojatno nema Boga. Sada se prestanite brinuti i uživajte u svom životu"

BARCELONA će se sljedećeg tjedna priključiti akciji koja je započela u Londonu, a u kojoj se na gradske autobuse stavljaju reklame koje upozoravaju kako nema Boga.

Dvije autobusne linije u Barceloni bit će od 12. siječnja "okićene" parolama "Vjerojatno nema Boga. Sada se prestanite brinuti i uživajte u svom životu". Ured nadbiskupa u Barceloni tvrdi kako vjernicima njihova vjera u Boga nije smetnja za uživanje, nego "solidan temelj života u kojemu se shvaća solidarnost, mir i transcendentalnost".

Prvoga dana akcije sakupljeno više od tisuću eura za "kićenje" buseva

Britansku kampanju reklamiranja bezboštva pokrenula je u listopadu novina Guardian, a poduprla ju je Britanska udruga humanista i ateistički aktivist prof. Richard Dawkins, autor knjige "Opsjena boga".

Španjolska organizacija koja okuplja ateiste i slobodnomisleće ljude (UAL) u prvom danu ove akcije skupila je više od tisuću eura, te će nastaviti skupljati novac kako bi se autobusi s njihovim sloganima pojavili i u glavnom španjolskom gradu Madridu. Nakon toga sprema se povećanje broja buseva u ova dva grada, te širenje na mnoge druge španjolske gradove.

I.Kri.
Foto: Busateo.org

Pročitajte više