Vjeroučiteljica nije pustila učenike iz razreda dok ne odgledaju film sa šokantnim scenama abortusa

KAKO bi djelovala na sprečavanju predbračnih seksualnih odnosa i eventualni abortus Crkva je posegla i za krajnje radikalnim metodama. Učenicima trećih razreda srednjih škola prikazuje film "Abortus" sa šokantnim i brutalnim scenama abortusa.

Učenici XI. gimnazije prošli tjedan doživjeli su šok kada su na satu vjeronauka morali gledati film u kojem je eksplicitno prikazan čin pobačaja, prenosi Jutarnji dodajući kako se u filmu dobro vidi kako se injekcijom isisava fetus iz tijela žene koji na kraju filma završava u posudi punoj krvi.

Tijekom gledanja filma nekolicina se učenica rasplakala, jedan je učenik želio ugasiti televizor, a neki su željeli izaći iz razreda no vjeroučiteljica im nije dopustila, te je inzistirala da odgledaju stravičan film do kraja.

Dan nakon što je film prikazan u školi je održan obiteljski sastanak gdje je razrednica roditeljima rekla da je film predviđen u nastavnom programu vjeronauka za treći razred srdnje škole, što je potvrdio i ravnatelj XI. gimnazije Josip Arnuš, koji je još dodao da ne zna je li film primjeren učenicima jer ga nije gledao.

Učenici četvrtih razreda rekli su novinaru Jutarnjeg lista kako se i sada, godinu dana kasnije sjećaju pojedinih ogavnih scena iz filma.

Savjetnica za školski vjeronauk u Ministarstvu Nevenka Lončarić izjavila je kako u filmu nema ništa neprimjereno, te da film govori o činjenicama i istinitoj životnoj priči koja je prikazana vjerodostojno i zorno, prenosi Jutarnji list. Lončarić je priznala kako slike u filmu jesu brutalne.

Pročitajte više