Vještak: Todorići su potrošili preko 6,8 milijuna franaka, najviše Iva Todorić

Foto: Instagram

TVRTKA Agrokor AG iz Zuga godinama je podmirivala privatne troškove na kreditnim karticama obitelji Todorić, stoji to u izvještaju Ismeta Kamala, vještaka koji je proveo forenzičko vještačenje poslovanja Agrokora. Dijelove izvještaja koji se nalazi na preko 500 stranica objavljuje Jutarnji list.

Prema njegovom izvještaju od 2009. do 2016. godine obitelj Todorić potrošila je 6,8 milijuna švicarskih franaka, od toga je najviše tijekom godina potrošila Iva Balent - 2,3 milijuna. Slijedi ju brat Ante s 1,8 milijuna, zatim Ivan s 1,25 milijuna. Majka Vesna potrošila je 1,22 milijuna, a Ivica Todorić najmanje, "tek" 215.203 franaka.

Kreditnima karticama Todorići su, kako se već i pisalo, plaćali odjeću, obuću, kozmetiku, tretmane u salonima, hotele, restorane, letove, namještaj, kupovali lovačke puške, ali i podizali gotovinu. Novcem "švicarske tvrtke" kupovalo se i prestižno donje rublje poznate marke Victoria´s Secret, plaćao se najam skupocjenih jahti čija je cijena nekoliko desetaka tisuća eura tjedno samo za osnovne troškove, zatim helikopterski letovi na zimovališta, itd, itd...

Već je ranije bilo objavljivano kako su Todorići trošili novac. Kako su objavili slovenski mediji još prije godinu i pol u prijavi tužiteljstva protiv Todorića, stajalo je kako je Todorić, kao prvi čovjek Agrokora, potpisao u ime Agrokora ugovor kojim je švicarskoj tvrtki posudio skoro 44 milijuna eura. Dio tog novca završio je u Todorićevu džepu, jer su kriminalisti pronašli podatke o povučenih gotovo šest milijuna eura.

No, tada se pisalo kako je za osobne potrebe i potrebe drugih članova obitelji potrošio najmanje 1,6 milijuna eura, milijun funti i 200 tisuća dolara. Prema vještaku taj je iznos puno veći.

Pročitajte više