vlada imenovala članove upravnog vijeća hzzo-a i upravna vijeća bolnica

Vlada je danas imenovala nove članove Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), te nova upravna vijeća devet zdravstvenih ustanova čiji je osnivač država.

U Upravno vijeće HZZO-a imenovani su Stjepan Bačić, Vladimir Lokner, Ivica Vuković, Mladen Kovačić (kao predstavnici osiguranika), Kršimir Glavina, Davor Seifert (kao predstavnici poslodavaca), Mate Ljubičić, Damir Sviben i Ivan Herman (kao predstavnici zdravstvenih radnika).

Vlada je razriješila dosadašnje članove Upravnog vijeća HZZO-a, a razriješeni su i dosadašnji predsjednici i članovi upravnih vijeća devet zdravstvenih ustanova i imenovani novi.

Za predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Zagreb Vlada je imenovala Nikicu Cara, a za članove Ivana Krolu i Katju Matijević.

Predsjednik Upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava je Mladen Biruš, a članovi Vlasta Emer i Filip Čulo.

Predsjednikom Upravnog vijeća Kliničke bolnice Merkur imenovan je Dragutin Košuta, a članovima Milan Kujundžić i Drago Prgomet.

Marko Turić novi je predsjednik Upravnog vijeća Kliničke bolnice Sestara milosrdnica, a njegovi su članovi Zlata Ivanović Herceg i Katja Matijević.

Velimira Božikova Vlada je imenovala novim predsjednikom Upravnog vijeća Klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma "Vuk Vrhovec", a za članove tog vijeća Zvonka Kusića i Jasenku Markeljević.

Predsjednik Upravnog vijeća Klinike za dječje bolesti je Boris Brkljačić, a članovi Radoslav Herman i Dubravka Jadro.

Predsjednikom Upravnog vijeća Klinike za plućne bolesti Jordanovac Vlada je imenovala Nevena Tudorića, a članovima Nedjeljka Goju i Franju Cocu.

Vesna Dulibić predsjednica je Upravnog vijeća Klinike za traumatologiju, a članovi su Damir Kučan i Dubravka Jadro.

Vlada je predsjednikom Upravnog vijeća Kliničke bolnice Osijek imenovala Vladimira Šišljagića, a članovima Krešimira Bubala i Kseniju Zbožil.

Pročitajte više