Vlada na čelu Ine želi ostaviti čovjeka kojem se pred očima dogodila pljačka stoljeća

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Vlada je danas na zatvorenom dijelu sjednice donijela zaključak kojim Nadzornom odboru društva Ina – Industrija nafte d.d. predlaže imenovanje Hrvoja Šimovića, Miroslava Skalickog i Marina Zovka za članove uprave toga društva.

Trojica su predložena do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova uprave, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci.

Podsjetimo, Skalicki, Šimović i Zovko imenovani su članovima Uprave Ine krajem rujna 2022. godine. Nakon isteka tog mandata, dobili su novi trajanju koji je stupio na snagu 29. ožujka ove godine. Tada je vlada najavila da će im mandat trajati šest mjeseci ili do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja.

Hrvoje Šimović u vrijeme pljačke teške milijardu kuna u Ini bio je u Revizijskom odboru te tvrtke te nije ništa prijavio, objavile su ranije Index Istrage. Kako nam je rekao u kratkom razgovoru, nije bio upoznat s velikom pljačkom koja se odigravala u Ini.

>> Za vrijeme pljačke stoljeća bio je revizor u Ini. Vlada ga sad želi staviti u Upravu

Produljeni mandati šefovima uprava u ministarstvu

Državnom službeniku Robertu Blažinoviću ponovo je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najdulje do šest mjeseci. 

I državnoj službenici Branki Augustinović ponovo je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za trgovinu i politiku javne nabave u Ministarstvu gospodarstva do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najdulje do šest mjeseci.

Sanja Sever Mališ i Ana Zorić imenovane su članicama Odbora za standarde financijskog izvještavanja, a Željka Josić imenovana je predstavnicom Republike Hrvatske u Odboru vladinih predstavnika Generations&Gender Programme, stoji uz ostalo u priopćenju.

Pročitajte više