Vlada nabavlja namještaj za 680 tisuća kuna. Ovo su fotelje koje im plaćamo

Foto: Pixsell/Patrik Macek

OBJAVLJEN je natječaj za nabavu novog namještaja za potrebe Užeg kabineta vlade Republike Hrvatske. 

Natječaj je izašao prekjučer u Narodnim novinama, a obuhvaća nabavu konferencijskog stolca, dvanaest konferencijskih stolica, dviju fotelja, dviju polufotelja, dvosjeda, jednog središnjeg i dvaju bočnih stolića, stolne lampe, tepiha, 13 zavjesa te stalka i koplja za zastavu. 

Ukupna procijenjena vrijednost nabave iznosi 680 tisuća kuna.

Stolice od jasena i hrastovine

Stolice moraju imati bazu od masivnog drveta s 4 kraka koji čine oblik piramide, na način da se krakovi postolja spajaju u točki hvatišta na sjedalo, od jasena. Školjka sjedala mora biti izrađena od prešanog lameliranog drveta, lakirana bezbojnim lakom s karakterističnim otvorom u donjem dijelu naslona te izrađena iz jednog dijela tako da rukonasloni čine jedinstvenu cjelinu sa sjedalom i naslonom, od hrastovine. Tkanina mora izdržati minimalno 70 tisuća ciklusa.

Ovako će izgledati presvlake

Također, u dokumentaciji o nabavi navedene su boja i struktura tekstila za presvlaku fotelja i polufotelja.

Mora izgledati ovako:

Gornji dio stola od mramora

Baza konferencijskog stola mora se sastojati od tri metalna nogara u obliku okvira, a konstrukcija radne ploče mora biti u obliku roštilja od metalnih profila. 

Gornja ploha stola mora biti podijeljena na 6 segmenata od bijelog mramora debljine minimalno 10 mm, postavljenog na konstrukciju radne ploče. Također, poklopac od središnje ladice mora biti od mramora.

Presvlaka fotelja od visoko kvalitetne kože

Nadalje, školjke fotelja moraju biti od masivnog drveta i šperploče, a unutar drvene konstrukcije moraju biti razapete elastične trake kao potpora te preko njih ispuna sjedala i naslona hladno lijevanom pjenom.

Presvlaka ojastučenih elemenata je visoko kvalitetna anilinska koža, otporna na vlagu, habanje i utjecaj UV zraka, izdržljivosti minimalno 70.000 ciklusa. U stavku je uključena i dobava ukrasnog jastuka za potporu leđa, tapeciran u kožu, boje i uzorka identičnog završnoj presvlaci sjedišta.

Dvosjed sa zaobljenim dijelovima za udobno sjedenje

Dvosjed mora imati niske i uske rukonaslone i naslon za leđa sa zaobljenim unutarnjim dijelovima za udobno sjedenje. Konstrukcija školjke dvosjeda mora biti od šperploče i metala, a potpora sjedišta od elastičnih traka. Ispuna sjedećih jastuka i jastuka mora biti od hladne pjene (CMHR) i poliesterske vate. 

U stavku je uključena i dobava dvaju ukrasnih jastuka za potporu leđa, ispunjena PE vlaknima i poliesterskom vatom, tapecirana u tkaninu identičnu školjki dvosjeda.

Ručno vezeni tepih

Tepih mora biti ručno vezen kompozicije 50% vuna, 50% svila. Opisan je i uzorak koji se formira dvjema različitim visinama materijala.

Ovako mora izgledati:

Stalak od masivnog brezina drva

Nadalje, potrebne su i zavjese s trostrukim naborom, od tkanine voile, bijele boje, gustoće od 80 do 90 grama/m2.

Uz stalak i koplje za zastavu, potrebna je i stolna lampa koja se sastoji od cilindričnog stalka s rasvjetnom žaruljom i cilindričnog sjenila.

Stalak mora biti cilindričnog oblika kontinuiranog promjera 5 cm od masivnog drva - breze sa stabilizacijskom bazom od metala.


 

Pročitajte više