Vlada razriješila Stipu Čačiju

VLADA je na zatvorenom dijelu današnje sjednice u Splitu razriješila Stipu Čačiju dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova, potvrdio je novinarima nakon sjednice premijer Ivo Sanader.

Nakon što je u jednoj dnevnoj novini objavljen tekst da Stipe Čačija unatoč sudskoj odluci ne priznaje i ne plaća alimentaciju za svog 18-godišnjeg izvanbračnog sina, premijer Sanader je izjavio, da ako je to točno, očekuje Čačijinu ostavku. Čačija je mandat na raspolaganje stavio 25. siječnja, a dan kasnije premijer Sanader je najavio da će na idućoj Vladinoj sjednici predložiti njegovo razrješenje.

Mediji su pisali i o Čačijinom odlasku na bolovanje s posla u MORH-u, i da je za to vrijeme bio angažiran na sigurnosnim poslovima u izbornoj kampanji HDZ-a, o navodnom stegovnom postupku pokrenutom u MORH-u protiv njega i o odluci kojom ga je predsjednik države koncem godine umirovio kao vojnu osobu.

U razgovoru s novinarima nakon današnje sjednice Vlade premijer Sanader je izrazio zadovoljstvo što se kako je kazao počelo s praksom održavanja sjednica Vlade izvan Zagreba.

Ova prva sjednica, održana u Splitu imala je jasan cilj - dati potporu izgradnji autoceste. To je bio najvažniji povod održavanja sjednice u Splitu, kazao je Sanader dodajući da će Vlada sjednice održavati diljem Hrvatske, u Vukovaru, Rijeci, Kninu i drugim hrvatskim gradovima kako bi jasno pokazali da Hrvatska nije samo u Zagrebu i dali potporu ravnomjernom razvoju svih njezinih krajeva.

Sanader je izrazio zadovoljstvo razgovorima u Splitu sa županom Splitsko-dalmatinskim Krunom Peronjom i splitskim gradonačelnikom Miroslavom Buličićem.

Pružit ćemo ovoj županiji podršku prvo tim što ćemo početi primjenjivati odavno doneseni Zakon o otocima koji se nažalost u praksi do sada nije provodio. Veliki problem je rješavanje otpada, a u Splitu prije svega problem Karepovca. Do sada se o otpadu odlučivalo na lokalnoj razini, ali on postaje problem svih nas i moramo vidjeti trebaju li u vezi s tim problemom Vlada i Sabor donositi odluke na državnoj razini.

Zamoljen da prokomentira izjavu bivšeg SDP-ovog ministra branitelja Ivice Pančića Pančića da je igrokaz vraćanje proteze branitelju Darku Bešteku, Sanader je kazao kako mu nije jasno da se netko može smijati i proglasiti igrokazom vraćanje proteze Darku Bešteku koji je doživio velika poniženja.

"Više nitko neće moći ponižavati hrvatske branitelje, i onda kada se materijalno ne može učiniti puno može im se dati poštovanje", poručio je premijer Sanader.

Pročitajte više