Vladin glasnogovornik demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

Foto: FaH

Samo par sati nakon što je Novi list objavio da HDZ navodno želi staviti Milorada Pupovca na čelo saborskog Odbora za ljudska prava prava nacionalnih manjina u kvoti većine, javio se Plenkovićev glasnogovornik i to demantirao.

"Netočan je navod da je HDZ predložio Milorada Pupovca za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Predsjednika tog Odbora predlaže Klub manjina, što je redovita praksa bila i u prijašnjim sazivima Hrvatskog sabora i oni će o tome donijeti svoju odluku nakon što obave konzultacije unutar svog Kluba.

Mi ćemo podržati njihov prijedlog uvažavajući i stav partnera, DP-a i drugih stranaka koje su dio parlamentarne većine", poručio je Marko Milić, vladin glasnogovornik.

DP zaprijetio raskidom koalicije

Domovinski pokret navodno se oštro suprostavio toj ideji i čak zaprijetio raskidom koalicije bude li Pupovac ili netko drugi iz SDSS-a na čelu tog odbora. 

Izbacivanje SDSS-a i njegovih članova iz vlade bio je jedan od glavnih uvjeta DP-ovog formiranja vlade. Podsjetimo, Plenković je ranije govorio da ima plan za pomirbu DP-a i SDSS-a, da bi na kraju složio većinu bez njih, ali uz dva potpisa manjinskih zastupnika, Vladimira Bileka i Roberta Jankovicsa.

Pročitajte više