Vlado Zec i njegova žena moraju u zatvor, nakon 15 godina dobili pravomoćne presude

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI

VLADO ZEC, nekadašnji vlasnik koncerna Kamen Ingrad, ponovno mora u zatvor. 

Nakon 15 godina pravosudnih postupaka Vrhovni sud donio je dvije pravomoćne presude protiv Zeca i njegovih suradnika te nekadašnjih lokalnih dužnosnika u Požeško-slavonskoj županiji i Općini Velika, kojima su Zec, njegova supruga Đurđica, bivši načelnik općine Velika Josip Perić i Ivan Đurđević, bivši direktor tvrtke Vodoprivreda Požega, osuđeni na zatvorske kazne, javlja Jutarnji list. 

Prema jednoj presudi, Zec i njegova supruga dobili su dvije, odnosno godinu i pol, a prema drugoj, oboje dvije godine i dva mjeseca zatvora. Ukupno je, dakle, Zec osuđen na četiri godine i dva mjeseca, a njegova supruga na tri godine i osam mjeseci zatvora. Prva presuda odnosi se na malverzacije mjenicama Požeško-slavonske županije, koja je nezakonitim radnjama osuđenih oštećena za 9.8 milijuna kuna, što je u konačnici dovelo i do bankrota Županije.

Što se drugog slučaja tiče, nepravomoćnom presudom sudskog vijeća Županijskog suda u Osijeku, pod predsjedanjem suca Zvonka Vekića iz 2016. godine, Zec i župan Bagarić u tom su postupku osuđeni na dvije i pol godine zatvora, Đurđica Zec na dvije, a Đurđević na godinu i pol, no Vrhovni sud je osuđenima djelomično usvojio žalbe te je supružnicima Zec i Đurđeviću kaznu umanjio za pola godine, a protiv Bagarića je zbog smrti postupak obustavljen.

Pročitajte više